Semester

Kommentera
Hej hej!
Hoppas att ni har haft en fantastisk sommar! Själv har jag försökt njuta varje minut! Tack vare värmen så kunde man njuta av sommarkvällarna långt innan semestern påbörjades (hade sen semester). Som jag tidigare berättat så var vi i början av sommaren på Kolmården. Tänkte nu visa glimtar från våran semester/sommar.
 
Hemma hos oss har vi haft dinosauriefeber sedan i julas någon gång. Det har varit Dinosaurietåget och Andys dinosaurieäventyr på Tv , lånat böcker på biblioteket om dinosaurier och jag har fått plugga olika arter för att hänga med i barnens kunskapsnivå.  Barnkalaset gick även i dinosaurietema och det har varit mycket lek med dinosaurier och rädsla att drömma mardrömmar om spökdinosaurier. Tom Tits hade denna sommar dinosaurieutställning, så vi passade på att åka dit och fick sällskap av min morbror :)
 
 
Blev riktigt imponerad! Både stora och små i sällskapet var roade och jag tyckte att de verkligen fått till en lekfull, välgjord och inspirerande miljö!
 
 
 
Barnen var lyckliga och sprang runt!
 
 
 
 
 
Halvt uppäten, men kom levande därifrån ;)
 
 
 
Barnen var mer intresserade av exprimenten än vad vi vågat hoppats på, de är ju trotts allt bara 2 respektive 4 år. Vattenexperimenten var såklart lite extra spännande.
 
 
 
 
 
Vi besökte även Julita gård och Petsson och findus tillsammans med Lisa och Arvid och deras barn. Det blev en varm, men härlig dag som avslutades på badplatsen.
 
 
 
Hönsen och tuppen var lite extra spännande.
 
 
Barnen fick gå på muckelrunda och lärde sig bland annat om runstenar. Stora grabben blandade dock ihop pappas njursten med runsten... Så nu mer pratar vi om pappas runsten som gör ont i magen ;)
 
 
 
 
Det är så kul att se att de tar hand om varandra lite extra när vi är på nya platser och har koll på varandra <3
 
 
Vi hittade en jättemysig badplats i närheten av Julitagård. Där lärde sig vår stora grabb att hoppa från bryggan :)
 
 
 
Kompisar har sovit över hos oss i sommar, och stora grabben har sovit borta hos kompis för första gången. Barnen har även tränat en hel del på att cykla.
 
 
Det är så fint när syskonpar rår om varandra och vill hjälpa till <3
 
 
Denna waterslide hade barnen kul med i sommras, och var väldigt bra att på att svalka barnen i värmen. Får tacka grannarna så mycket för denna!
 
 
Vattenmelon och smoothie har det blivit en hel del av denna sommar, framför allt det sistnämnda.
 
 
 
För någon vecka sedan var vi på picknick i skogen och hittade blåbär.

 
Vi har hälsat på mamma i Viken. Hittade en lugn och jättefin badplats med en flotte. Maken och stora grabben tog sig en simtur till flotten.
 
 
Barnen och maken ville så gärna fiska. Vi hittade definitivt ingen bra fiskeplats, men det blev ett äventyr för barnen och vågorna gjorde att både jag och barnen blev sjöblöta. Hade en fantastisk dag vid vattnet.
 
 
 
Som vi hade lovat barnen så blev det att tälta i trädgården. Det är riktigt modiga killar vi har! Första gången de sover i tält så lyckas jag och maken välja en kväll med åska och regn.... Men barnen lyckades efter en låååång och spännande nattning att somna och sov hela natten, trotts åskans muller ovanför.
 
 
Ett mysigt besök i Astrid Lindgrens värld blev det. Har försökt åka dit fyra somrar i rad, men nu var det andra gången för barnen att besöka denna fantastiskt mysiga plats.
 
 
Barnen har inte sett Karlsson på taket filmen, men kom in i en föreställning och satt kvar tills den var klar.
 
 
Vi besökte snickerboa med alla trägubbar och träffade Emil.
 
 
 
 
 
Lilla grabben fastnade för Pippi föreställningarna och ville inte lämna Villa Villekulla.
 
 
 
För oss var Rasmus på luffens höskulle ny. Det belv mycket hopp och bus i allt hö <3
 
 
 
 
Ronja är min favourit sedan jag var barn och lekte i skogen. Är så imponerad öve hur fint de gjort iordning Mattisborgen! och skådespelarna på hela Astrid Lindgrens värld är fantastiska!
 
 
 
Förutom de utflyktersom jag berättar om här så har vi fixat med altanen som jag visat på bloggen tidigare samt ordnat och lagt marksten i trädgårdslandet. När jag skriver vi så menar jag maken och svärfar. Har blivit så fint! Kommer under hösten bygga staket också. Sedan har det blivit mycket cyklande och badnande och vardags utflykter.
 
 
 
Barnens Farmor och Farfar tog med oss till Parken zoo.Vilken fantastisk dag vi hade! Vädret var lagom varmt och helt underbart! Vi blev även glatt överaskade över hur fint de fått iordning parken. Mycket lek och bus blev det och hela familjen var så nöjda efter besöket!
 
 
 
 
 
 
Farmor och Farfar
 
 
 
 
 
 
Stora grabben har verkligen fått in snittsen på dessa "brandstänger" som vi kallar dom.
 
 
Avslutar med lite mera bad.
 
 
Är så tacksam över denna sommar!
 
 
KRAMAR // fiffi